Betonin mikrorakennetutkimukset

ohuthieistä
– asiantuntemuksen ja laadun

takeena Finas-akkreditointi (SFS-EN ISO/IEC 17025)

+358 40 520 3498

Betonin mikrorakennetutkimus ohuthieistä antaa arvokasta tietoa betonin laadusta kuntotutkijalle

Betonin kuntotutkimuksiin liittyvät mikrorakennetutkimukset tehdään Sotkamossa ja Koskella sijaitsevissa laboratorioissamme ohuthiemenetelmällä. Ohuthie on erikoislaboratoriossa timanttihionnalla aikaansaatava, noin 0,025 mm:n paksuinen näyteleike kiviainespohjaisesta materiaalista. Pisimmillään ohuthie voi olla 100 mm pituinen, jolloin se yltää esimerkiksi parvekekaiteen läpi, jolloin samaan näytteeseen saadaan rakenteen sisä- ja ulkopinnat. Ohuthie tutkitaan mikroskoopilla polarisoidussa valossa. Näytteeseen on imeytetty fluoresoivaa väriainetta, jolloin kaikki betonissa olevat vauriot paljastuvat.

Ohuthienäytteen mikroskooppinen analysointi antaa korvaamattoman määrän tietoa betonin kunnosta, turvallisuusriskeistä ja vaurioiden syistä. Ilman riittävän laajaa mikrorakennetutkimusta oikeanlaisten korjaustoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus on arpapeliä.

Olemme betonin mikrorakennetutkimusten asiantuntija – hyödynnä monipuolinen osaamisemme

Kanssamme varmistat, että betonirakenteiden kuntotutkimus ja siihen liittyvät betoninäytteiden mikrorakenne- ja muut tutkimukset tulevat tehdyiksi pitkän kokemuksen mukanaan tuomalla asiantuntemuksella. Pyrimme olemaan betonitestausten kehityksen eturintamassa.

 Ota yhteyttä!

Kuva: Pitkiä (75 mm) ohuthienäytteitä erilaisista julkisivuista.

Kuva: Kuntotutkimuksessa tarkastus ulottuu useimmiten

läpi koko ulkokuoren 75 mm pitkällä ohuthieellä.